Wie ben ik?

Taxidermiste Michèle Monsieurs

Ik ben Michèle, geboren in 1980 in Zweden en op mijn 7 jaar naar België verhuisd. De band met Zweden is altijd sterk gebleven. Mijn ouders en zussen zijn teruggekeerd, maar ik ben hier gebleven.

Ik ben altijd een buitenmens geweest en voel van kleins af aan een sterke verbondenheid met de natuur.  Zo is mijn passie voor fauna en flora, in zijn volmaakte onvolmaaktheid, heel groot.  Daarnaast ben ik gezegend met een creatief brein. En gelukkig kan dat brein die creativiteit ook naar mijn handen overbrengen.

In 2014 behaalde ik mijn jachtverlof.

In 2015 stopte ik met mijn bureaujob en begon mijn taxidermie-avontuur.  Ik had het geluk om naast Christophe De Mey, de taxidermist van het Koninklijk Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel, te mogen werken. Hier heb ik de knepen van het vak geleerd.

Ik leerde er om dieren op te zetten en oude preparaten te restaureren.

In 2023 waag ik eindelijk de sprong en begin ik een nieuw avontuur met het starten van mijn eigen atelier. Ik heb gekozen voor de naam ‘Naturum’. Dit klinkt als Latijn, maar het is Zweeds. In Zweden heeft zowat elk natuurreservaat een ‘Naturum’. Vrij vertaald is dat een natuurkamer. Dit is een gebouw waarin informatie te vinden is over de dieren en planten die in dat gebied leven. Er staan ook vaak opgezette dieren.